Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Βοτανολογια ..και βοτανοθεραπεια...




http://www.livestream.com/mantiomukonosxrismoi/share?clipId=flv_b6dc1444-07b4-42d9-9b66-b8a449f11630&utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-share&utm_campaign=mantiomukonosxrismoi&utm_content=mantiomukonosxrismoi

Οι Έλληνες έχουν τον Αριστοτέλη με 500 περίπου φάρμακα στην «Ιστορία των Φυτών». Ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης ο Κώος (460-337 π.Χ.) στα συγγράμματα του αποδίδονται στην εμπειρία του, αναφέρει 400 δείγματα φαρμακευτικών ουσιών από φυτά. Μετά είναι ο Ερέσιο Τύρταμο, τον πασίγνωστο Θεόφραστο (372-287 π.Χ.). στο βιβλίο του «Περί Φυτών Ιστορίαι», που σώζεται, θεμελιώνονται οι βάσεις της βοτανικής. Μάζευε από παντού πληροφορίες και στα 450 φυτά που περιγράφει, αναφέρει και τις φαρμακευτικές του εφαρμογές [1]. Ο Διοσκουρίδης (Κιλικία 1ος μ.Χ. αι.) θεωρείται ο «θεμελιωτής της φαρμακολογίας». Οι γνώσεις του για την θεραπευτική δράση των φυτών, δεν ξεπεράστηκαν για αιώνες. Ο άλλος μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας, ο Γαληνός (129-199 μ.Χ.) παρασκεύασε τα φυσικά θεραπευτικά σχήματα, που ονομάστηκαν «Γαληνικά σκευάσματα» που ίσχυαν έως τον 18α αι. Συνέγραψε 300 περίπου βιβλία, σε ένα από τα οποία τα φυτά με αλφαβητική σειρά.
Η βοτανοθεραπεία ή Φυτοθεραπεία είναι η θεραπεία των ασθενειών με φυτικά φάρμακα (φυτά ή μέρη αυτών) υπό τη μορφή έγχυσης και σε κομπρέσες, χάπια, σιρόπια, λοσιόν. Τα φυτικά φάρμακα δρουν μέσω μιας αρμονικής δράσης όλων των ενεργητικών αρχών που υπάρχουν μέσα σ’ αυτά. Η ύπαρξη περισσότερων ενώσεων κάνει τη χρήση των φαρμάκων αυτών λιγότερο τοξική από αυτή των φαρμακευτικών χημειοθεραπευτικών. Συνιστώνται για διάφορες ασθένειες, είτε οξείες είτε χρόνιες, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία χρειάζονται μια ‘ήπια’ θεραπεία.

Διαχειριστης: Εχω καποια γνωση...μου ετυχε καποια παθηση...και αφου ειδα..και αποειδα...αποφασισα να καταφυγω στην βοτανολογια και βοτανοθεραπεια και ειδα αποτελεσματα μεγαλα και βελτιωση...απεφυγα τα χειρουργεια..

για αυτον τον  λογο...

αποφασισα να βοηθησω..δωρεαν απο οσους ζητησουν βοηθεια...

δεν ειμαι θαυματουργος ...αλλα εμαθα τα βοτανα καλα...

και μπορω να προσφερω 

εντελως δωρεαν οσοι-ες δουν το βιντεο θα καταλαβουν.. .

ακομα και για τους αλκοολικους...υπαρχει το βοτανο...

και θα δουν βελτιωση...ακομα και αν συνεχισουν να πινουν..αλκοολ...

οσοι-ες θελουν μπορουν να ερθουν σε επικοινωνια μαζι μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου